En liten dikt.

Jag måste få lägga in en dikt här. En helt underbar dikt av Nils Ferlin. Den här dikten är underbar och säger så mycket.
Läs och fundera....för visst är det såhär.....

  


Kärleken kommer och kärleken går,
ingen kan tyda dess lagar.
Men dej vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnads dagar.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.

Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas av intet i världen.
Rosor slår ut ur den hårdaste mark
som sol över mörka gärden.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.
Trevlig helg !!!

Igår hade jag de goa vännerna Erica och Emma på middag. Det var jätte mysigt och så välbehövt. Jag fick ventilera av mig alla bekymmer och råd om allt. TACK underbara tjejer.
Vi började kvällen med Tacos tillsammasn med Embla som var enda barnet hemma hos mig. Tog några glas vin och pratade och pratade. Skarttade en hel del får jag säga och erica är numer krönare av det nya ordet "Snoppade" Hahahah...ni vet vad det betyder tjejer. Länge sedan jag skrattade så. Och det var på tiden.
Sen kom godis, jordnötsringa och vattenmelon fram......så vi njöt av att bara sitta där och ha det mysigt. När Embla framåt 22.00 somnade gjorde vi ett tappert försök att sätta på filmen som vi hyrt....vilket vi sedan inte gjorde. Tittade inget alls för vi var helt inne i alla världsproblem som finns och filmen blev osedd......Ja ja ja...trevligt var det i alla fall.
Senare framåt natten gick erica hem och Emma sov över. Hon bokade plats i Emils rum och efetr att pratat ännu lite till så gick vi och lade oss.
jag är ju tyvärr fortfarande en sådan tjej som tänker alldeles för mycket. Så natten tillbringades med att bara tänka....om framtid och det förflutna.
När grynigen sedan kom så somnade jag gott men då vaknade Embla. Hahaha. Som tur var är hon såpass stor så att hon går upp och tittar på tv. Så jag fick i alla fall ligga kvar och slumra till.
När Emma väl kommit up (sover länge den där tjejen ;)) så proppade vi i henne frukost och begav oss till majornas plaskdamm. Så vi kunde sola och Embla bada. Ganska mysigt faktiskt. Hade lita fika med oss och vilade oss. Passade på att hämta lite krafter.
Nu ikväll skall vi på kalas. Min brors sambo Ingrid fyller år. 26 år. GRATTIS gumman.
Tinus pratade om att han ev skulle sova hemma i natt....får se vad som händer. Han funderade på att pendla hem vissa nätter.......Men den som lever får se.
Ha en fortsatt trevlig söndag och NJUT. Vädrets makter kanske ändrar sig snart.
KRAMIZAR Mikaela

Boktips.

Jag måste ju komma med nya boktips....så här är tre nya. Hoppas ni hittar något som faller er i smaken.

Den första är "En stråle av ljus" Skriven av danielle Steel. Hon skriver en verklighetsbaserad bok om sin son Nick Traina som är manodeppresiv. Hans kamp om att överleva livet och inte veta vem han egentligen är. Man få skildra en mors kamp om sin son. En otroligt bra bok.
En stråle av ljus

Nästa bok är en kriminalroman av allas vår Åke edwardson. "Himlen är en plats på jorden"  Om kommisarie Winter och hans polisdistrikt. En fyraårig pojke förs bort från en lekplats i Göteborg. Han återfinns sedan skadad.  Vad händer med barnen och vem är mannen som kontaktar de???
Spännande läsning hela tiden.

Himlen är en plats på jorden

Den sista boken för denna gång är "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda. Bokens största budskap är vänksap. Att tre helt olika människor möts på ett annorlunda sätt. Camille blir räddad av sin granne Philibert. Hans rumskamrat Franc bor också där. Och in i hans lägenhet flyttar också Philiberts mormor och detta är början på en väldigt strulig men skön vänskap.

Tillsammans är man mindre ensam

Här har ni tre böcker att njuta av.
Ha en fantastisk stund i solen. KRAMAR

Tjejvänner!!!

I kväll skall två underbara tjejer komma hem till mig och Embla (Emil är med mormor och morfar på Lilla Brattön och Tinus har en vecka på Marsstrand)  Embla tillbringa större delen av sin dag på Liseberg med sin kompis och hennes familj. Så nu sitter jag här. Lite uttråkad, ensam och en otrolig längtan efetr min sambo. Han åkte idag och kommer hem någon gång i sluetet av nästa vecka eller början av vecka 28. Alldeles för lång tid tycker jag. Och jag saknar honom enormt mycket redan. kanske jag åker upp och hälsar på honom nästa helg men tills dess får det bli telesamtal och kanske videosamtal. Känner på mig att detta blir en hemskt lång veckaMen samtidigt är jag glad för hans skull....för han få göra något som han verkligen tycker om. Segling är ju en dal av hans liv. Och mitt med(sen den dag jag träffade honom) fast jag inte vill jobba med det.
Lite nere blir man men då har jag världens underbaraste vänner Emma och Erica.
Vi skall äta tacos, prata, dricka vin och sen när Embla somnat skall vi se på edward Nortons nya film Pride and glory.
Klicka för att stänga bilden

Det är tufft att känna sig nere och ensam. Men med vänner somdessa vet jag att den här veckan kommer bli okej. kanske inte världsbäst men absolut ok. Jag är glad att ha vänner som de. De förgyller min dag. Det gör alla mina vänner. detta är bara ett fåtal av de jag håller kär.
Ha en toppen helg KRAM!!!!

Boktips!!

Ny dag igen....och troligen nya möjligheter. Känner mig lugnare idag men väldigt trött. Gick till sängs redan vid halv tio och gjorde ett tappert försök att läsa lite. Läser en otroligt bra bok som heter "Flickan som inte fick finnas"
Flickan som inte fick finnas

En otroligt bra bok om en mamma som får ett barn trots att läkarna sakt att hon inte kan få en till. Detta barn, en liten flicka som döps till Ethel får stå ut med mer än de flesta barn fått göra. Hon blir misshandlad både psykiskt och fysiskt. Hon får sova ute vissa nätter när pappan (som verkligen älskar sin dotter)  är borta.
Detta är en otroligt bra bok som man verkligen inte kan sluta läsa.
Men inte ens denna bok lockade mig igår. Jag var trött men kunde inte få ro.  Så ikväll när jag nu känner mig lite mer samlad så skall jag fortsätta läsa. Jag tror att jag skall lägga ut lite boktips vissa dagar. Böcker för alla....som lite insperation till sommarsemestern. När man skall ligga i hängmattan, på soffan, på stranden och bara läsa, vila och ta det lugnt.

TEMA SJÄLVBIOGRAFIER!!!!!

Första boken blir alltså denna "Flickan som inte fick finnas"  Av Ethel G Ericsson.
Andra boken jag tipsar om idag heter "Starakare än hatet" av Tim Guénard.
Pojken som nästan blir ihjälslagen av sin pappa. Han hamnar på en mängd olika ungdomsfängelser och kriminalanstalter. Men efetr flera år i den kriminella världen hittar han rätt bana igen. En otroligt gripande bok med många starka delar.

Starkare än hatet

Sista boken för idag heter "Bilden av en pappa" av Gerdur Kristny och Thelma asdisardottir.
Där Thelma och hennesystrar blir misshandlade och sexuellt utnyttjade av sin pappa och massa andra pedofiler.
En otrolig grym och hemsk bok. Som man inte kan sluta läsa för allt man vill veta är vad som hände med de stackars barnen. Och den hemska pappan.

Bilden av pappa

Har ni inte läst dessa böcker så är de absolut värda att låna eller inhandla.
Sakll se om jag kan uppdatera bloggen lite oftare med boktips och annat.
KRAM MIKAELA!!!!

Deppig....

Visst kan man inte alltid vara på topp....och idag är en sådan dag då jag känner mig trött och nere. Hängig och orolig. Jag är väll inte den mest balanserade människa just nu och känner en ständig trötthet i kroppen. Vågorna går upp och ner. Och just nu känns de höga. Väldigt höga.
Vissa besked man får i livet kan förändra ens humör på bara ett litet kick. Från att känna en våg av glädje i kroppen kan detta bryta ner varje tum och kvar finns bara ett tråkigt och ensamt skal. Något som är lite läskigt och känns oroligt. som om något gnager på varje liten nerv inombords. Ibland känns det tomt. Jätte tomt. Som en stor sal....när man står mitt i den och ropar på hjälp så blir det bara ett eko av det man själv dkriker. Och ingen annan hör de ord som är ett rop på hjälp. Ett kraftigt rop kan det vara men det hjälper ändå inte.......
Vissa dagar är du så trött så att dina ögonlock nästan känns fastklämda i skinnet och febrilt försöker du få upp de men inget hjälper. Kroppen slits emellan skratt och gråt.....
När jag känner mig trött och nere.....som just idag när jag fått ett besked som är jobbigt....då skriver jag av mig....så mycket jag kan....och hoppas på att det skall gå över. av sig själv. En dag vaknar jag och allt är bra.

Deppig liten kisse

Lilla Brattön

I helgen tog vi en tur till Lilla Brattön. Mitt lilla smultronställe. Har inte varit där på ett år.
Från början skulle vi träffa några kompisar och deras två söner. Men de fick förhinder så efter ett snabbt beslut bestämde vi att det fick bli en tripp till Lilla Brattön. Ringde en bekant som kollade upp om det fanns någon ledig stuga....och ja det fanns. Så vi packade ihop alla våra saker och drog iväg.
För er som inte vet var Lilla Brattön ligger så kola in länken här intill. Där står allt.
I vilket fall som helst så hade vi ett underbart dygn där. Med sol, värme och massa krabbfiske.
Här kommer lite bilder.......
Har lite idetorka nu så bloggandet får vänta....Mina föräldrars båt. De har en bryggplats på Lilla brattön.I och ur båten.....jobbigt men kulFånga krabbor är jättte kul. (Tycker även mamma)Flytväst är ett måste på bryggan....Från vår stuga hade vi Tjörnbron som utsikt......

Var med och tävla!!!!Jag är med och tävlar på Hanna of sweden om fina kläder. Var med du med!!!!

Jag är med och tävlar om ett valfritt plagg från 
Hej Baby! i Hanna Of Swedens blogg!
Var med och tävla HÄR du oxå!!

Skolavslutning!!!!

Jag har precis genomlidit min första skolavslutning. Som mamma.
Jag stod där bak med de andra mammorna och papporna. Vissa av de hade varit med om massa avslutningar och andra var likson jag nybörjare på detta. Jag kännde hela tiden hur jag hade en klump i halsen. Inte av sorg utan av lycka. Lycka och glädje för att få se honom där framme med sina klasskamrater. Hur stolt han var när han stod på trappan och sjöng "Pippis sommarvisa" som han övat på så en tok hemma. Han log och man såg att han verkligen mådde bra.
Herregud min lilla kille fyller 7 år snart och skall börja första klass......
Just när jag stod där....som mamma, och såg min förstfödde insåg jag hur lyckligt lottad jag är. Jag har två helt underbara barn. En man som älskar mig (och som jag älskar oerhört mycket) vi har vänner som gillar oss och bryr sig om oss......
Visst kan man bli sentimental vid sådanahär tillställningar. Jag bruka känna klumpen i halsen och tårarna i ögonvrån. Jag ler och känner en värme sprida sig i min kropp.....som om blodet helt plötsligt bara spred en enorm värme i mig.

När de sedan var färdiga så bjöds alla barnen på glass och jordgubbar i klassrummet. Emil fick överlämna presenter till sina tre fröknar. Med stolta steg gick han fram till var och en av de och gav de en ordentlig kram....just då bultade mitt hjärta lite extra. Inte för att han kramade om sina fröknar...utan för att jag tänkte tillbaks på året som gått. Hur mycket han har kämpat. Hur jobbigt det har varit i vissa perioder. Men han gav inte upp, vi gav inte upp. Och nu har han klarat av det. Han genomförde sitt första år och fich jätte bra resensioner av sina fröknar....och ett diplom.
Jag hade köpt en bok till honom. En egen läsebok. För han är jätte duktig och älskar att läsa.  Och vad passar då bättre än en egen bok i avslutningspresent????

En glad kille med sina kompisar......


"Och nu så vill jag sjunga att sommaren är skön.........Jippie....mitt diplom....Efter sommaren börjar allvaret igen. Med en ny fröken och kanske lite mer press på sig. men jag vet att han kommer klara detta galant. Och jag kommer finnas där för honom hela tiden. Hjälpa honom igenom det som blir jobbigt och få honom att kämpa......

Nu skall jag njuta av att vara ledig resten av dagen........ KRAMIZAR Mikaela.

Skolavslutnings dags

Jag kan inte riktigt förstå detta.....men på torsdag så har min älskade Emil sin första skolavslutning. Och detta blir ju då min första skolavslutning....som mamma. Saken är att jag verkligen minns hur det  var.  De första åren fick mamma och pappa gärna följa med. då ville man ju bara ha med de. Sen blev man lite äldre och helt plötsligt hände det något. Mamma och pappa fick inte under några omständigheter komma alls. man skulle gå med sina kompisar. Och lite tävlade man väll om att ha de tuffaste och snyggaste kläderna.
Och som tjej var det extra kul att själv få åka till stan med mamma och bestämma vilka kläder man skulle ha.
Efter varje skolavslutning åkte vi hem och fikade. Marängtårta med jordgubbar på. Så gott och massa nostalgi. Herregud detta var tider som jag älskade. sen blev det 10 veckors sommarlov. Underbart sommarlov. I alla fall tills man blev såpass stor att man kunde börja sommarjobba. jag började som barnflicka i en familj med 4 barn. Skötte allt från barnpass till matlagning och städning. trivdes utmärkt. Sen fick jag jobb på ett tvätteri. Trivdes kanske inte lika bra där men det var pengar i alla fall och sköna arbetstider.
Men tillbaks till skolavslutningarna......när man senare kom upp i de högre klasserna så var det säkert fortfarande marängtårta men på kvällen skulle man träffa kompisar och festa lite.

När man sedan tog studenten så var det ju fest innan skolavslutningen. CHAMPAGNEFRUKOST. Det var tider det. Och så kul vi hade. Ibland längtar jag lite tillbaks till den tiden.

Men på torsdag är dte Emil som skall fira sin första avslutning. Och efter sitt sommarlov så börjar han i första klass. Min stora grabb. Herregud. Kan inte fatta att denna stora kille för inta alls så länge sedan låg i min mage......
Det är barnens pappa som har barnen denna veckan. Så det blir han som får eftermiddagen med de...men jag skall i alla fall vara med och fira denna dag med honom. Och en liten present är klart att han skall få......
Uppdaterar på torsdag eller fredag igen.

Godnatt!!!!!

En underbar helg......

Denna helgen är första helgen på länge som skulle bli någorlunda lugn tänkte jag och mitt hjärta. Alla våra helger som varit har varit fullbokade. Kroppen har verkligen tagit stryk av det. Så nu kom helgen då som bara vi skulle göra sådant vi ville.
Fredagen gick åt till att bara slappa. Vi lagade mat tillsammans och slängde lite blickar på vår sk TV som vi ALDRIG tittar på nästan. (Det är oftast barnen som tittar på den hemma hos oss.) Vi var båda väldigt trötta så vi somnade ganska tidigt. Men vaknade däremot riktigt utvilade på lördag morgon. Låg kvar i sängen och det är ju rena lyxen när man har barn. De var ju hos sin pappa så det var bara vi hemma.
Efter lite frukost gjorde vi oss klara för att hälsa på Tinus föräldrar. De hade kusin träff så idag var det första gången jag skulle få träffa hans farbror. Ett jättemysigt besök och det var verkligen kul att äntligen få träffa de.
Kvällen var bokad på operan. Vi skulle se "Romeo och Julia"
Detta var något av det bästa jag sett på länge. Helt otroligt bra. Musiken, dansarna och deras röster var helt underbara. Jag satt helt stilla och bara lyssnade. Njöt och drömde mig bort. Hade gåshud hela tiden. Sen tycker jag att mannen som spelar Romeo (Peter  Johansson) är otroligt duktig. Såg honom när han spelade i Footloose på stora teatern med. han är otroligt duktig.
Innan detta så hade vi bokat bord på Restaurangen "Den lille fete" (Var annars)
Underbar god mat och ett trevligt bemötande.
På kvällen blev det utgång. Först mötte vi en kompis till Tinus och sedan träffade vi mina komoisar och tog en helkväll/natt på Hard rock cafe. Platsen där jag för ett år sedan träffade min blivande man.
Lördagen var helt enkelt underbar. Och idag söndag tar vi det riktigt lugnt och inväntar min pappas kalas i eftermiddag.
Med andra ord. EN TOPPEN HELG.
KRAM