Skolavslutning!!!!

Jag har precis genomlidit min första skolavslutning. Som mamma.
Jag stod där bak med de andra mammorna och papporna. Vissa av de hade varit med om massa avslutningar och andra var likson jag nybörjare på detta. Jag kännde hela tiden hur jag hade en klump i halsen. Inte av sorg utan av lycka. Lycka och glädje för att få se honom där framme med sina klasskamrater. Hur stolt han var när han stod på trappan och sjöng "Pippis sommarvisa" som han övat på så en tok hemma. Han log och man såg att han verkligen mådde bra.
Herregud min lilla kille fyller 7 år snart och skall börja första klass......
Just när jag stod där....som mamma, och såg min förstfödde insåg jag hur lyckligt lottad jag är. Jag har två helt underbara barn. En man som älskar mig (och som jag älskar oerhört mycket) vi har vänner som gillar oss och bryr sig om oss......
Visst kan man bli sentimental vid sådanahär tillställningar. Jag bruka känna klumpen i halsen och tårarna i ögonvrån. Jag ler och känner en värme sprida sig i min kropp.....som om blodet helt plötsligt bara spred en enorm värme i mig.

När de sedan var färdiga så bjöds alla barnen på glass och jordgubbar i klassrummet. Emil fick överlämna presenter till sina tre fröknar. Med stolta steg gick han fram till var och en av de och gav de en ordentlig kram....just då bultade mitt hjärta lite extra. Inte för att han kramade om sina fröknar...utan för att jag tänkte tillbaks på året som gått. Hur mycket han har kämpat. Hur jobbigt det har varit i vissa perioder. Men han gav inte upp, vi gav inte upp. Och nu har han klarat av det. Han genomförde sitt första år och fich jätte bra resensioner av sina fröknar....och ett diplom.
Jag hade köpt en bok till honom. En egen läsebok. För han är jätte duktig och älskar att läsa.  Och vad passar då bättre än en egen bok i avslutningspresent????

En glad kille med sina kompisar......


"Och nu så vill jag sjunga att sommaren är skön.........



Jippie....mitt diplom....



Efter sommaren börjar allvaret igen. Med en ny fröken och kanske lite mer press på sig. men jag vet att han kommer klara detta galant. Och jag kommer finnas där för honom hela tiden. Hjälpa honom igenom det som blir jobbigt och få honom att kämpa......

Nu skall jag njuta av att vara ledig resten av dagen........ KRAMIZAR Mikaela.

  Namn


  E-postadress (publiceras ej)


  URL/Bloggadress


  Kommentar

         Kom ihåg mig?