Vädrets makter....

En vecka går fort. Alldeles för fort. Natten till Torsdag kom vi hem från en vecka i Grekland. Sol värme och god mat. Badat och ätit massa glass. En och annan öl blev det ju med.
Vi njöt och hade det kanon.
Tyvärr var det ju vissa saker som hände. som gjorde att resan blev lite annorlunda.
För det första blev Embla sjuk. Hon har ju dåligt immunförsvar och tredje dagen åkte hon på halsfluss och öroninflamation. Sådan otur. Hennes lilla kropp får då stå ut med alldeles för mycket.....
Men som tur var finns det bra läkare även i Grekland. Så hon fick snabbt antibiotika och blev ju snabbt bra med.

Sista dagen inträffade något konstigt. Emil och jag leker i poolen. han är en ganska bra bit ifrån mig....plötsligt ser jag bara att det blåser massa sand...men inser fort att det är en tromb som kommer mot oss. jag simmar snabbt bort mot Emil och håller fast honom stenhårt. Min tanke då är att Embla är på väg ner i poolen. Sen är den precis över oss. Solstolar flyger iväg. Parasollen landar i poolen. bara någon meter från mig och Emil. (vi kunde likaväl fått den i huvudet)
Emil skriker och är livrädd. Min pappa lyckedes få tag i Embla och min mormor som flög omkull.
Lika snabbt som den kom försvann den....men lämnade massa spår efter sig.

Tinus kom då tillbaks från toaletten och har missat allt......Han får ta upp en livrädd Emil ur poolen. Hur jag sen kom upp själv ur vattnet minns jag inte.....men någonstans får man ju styrkan från.
Inte en ända gång under detta var jag rädd utan bara fokuserad på att hålla fast Emil så hårt jag kunde.
Alla klarade sig utan större skador. Hotellpersonalen var underbara och bjöd Emil och Embla på glass......som plåster på såren. Detta hjälpte ju också.

Efter lunchen tvingade vi faktiskt i barnen i poolen igen. Så att inte det sista de skulle minnas var hur läskigt det var i vattnet när tromben kom. Och där hade vi en kul stund tillsammans.

Vädrets makter kan man aldrig förutspå. Och detta fick vi se i Onsdags.
Här kommer lite bilder från vår resa som annars var jätte bra.


Utsikt från hotellrummet.Lite glass som plåster på såren...

En badglad EmblaMitt i dyket. Skönt med barn som kan simmajag och min älskade♥

Ett år....9 maj-2009

I lördags den 9 Maj var det exakt ett år sedan jag och Tinus♥ träffades.  Detta firade vi genom att åka till Skövde.
Vad händer i Skövde tänker ni säkert nu???.
Vi var bjudna på bröllop i skövde. Tinus♥ kompis Michael och hans underbart vackra fru Kerstin lever där och det var därför självklart för de att ha sitt bröllop där.  Michael jobbar som militär och de hade festen på regementet i skövde.
Ett väldigt lyckat bröllop och jag liksom alla andra hoppas att de själva vaknade dagen efetr och var nöjda med sin dag.

Jag och Tinus♥ köpte en liten flaska champagne som vi skålade i på hotellrummet innan vi skulle bege oss till kyrkan. Trots att det egentligen inte fanns tid till oss att fira så blev det ändå en lyckad ett års dag.

Detta året har varit ett fartfyllt år. Med både upp och ned gångar. Vi har redan delat både skratt, tårar, rädsla, glädje och sorg. Alla förhållanden går igenom dessa saker. Det är likson en slags hindersprövning tror jag. För att se om man klarar av att bo med varandra. Om man klarar av att reda ut alla sår som den ene eller båda av de kan ha. Om man tillsammasn kan läka såren för att sen kunna leva ett långt lyckligt liv tillsammans.  Det är mycket i livet som skall klaffa in med sin partner. Har man samma humor, skrattar åt samma saker, litar på varandra, är ärliga mot varandra, respektera varandra, våga bli arga på varandra.


 Ett år går ruskigt snabbt. Jag tycker inte det var så länge sedan jag stod där på dansgolvet på Hardrock café och för första gången såg honom. 
Jag tycker inte det var längesedan han tog min hand nere vid operan och bad om en kram.
Jag tycker inte det var längesedan han frågade om han numer hade flickvän.
Och fösta gången ha sa att han älskar mig....
Ett år går enormt fort. ibland kanske det går för fort. Eller kan det vara så att man snabbt är inne i det och glömmer stanna upp för att se vad som verkligen händer. Glömmer njuta av det man har och det man är i. Att man börjar ta allt för givet.
Jag stannar ofta upp och njuter av nuet...ibland kan jag stanna för att sakna det som varit. Är det rätt eller fel??
Jag vet att det ofta inte löser saker och istället kan förvirra...men det kan vara skönt att längta med.

Ett råd som jag ofta får av Tinus♥ när jag är nere eller ledsen och bara längtar till de bra sakerna igen är att sluta se tillbaks och istället ta vara på det som är och tillslut är man där igen.
Visst brukar det funka.

För ett år sedan träffade jag i alla fall mannen som tog mitt hjärta med storm. Han som öppnade upp mina ögon och visade mig att man absolut vågar lita på någon igen. Som inte vill mig något illa och inte kommer såra mig medvetet..

TINUS JOHANSSON (SNART STENHILL) JAG ÄLSKAR DIG AV HELA MITT HJÄRTA. OM BARA NÅGRA FÅ MÅNADER SÅ ÄR JAG DIN FRU. EN DAG SOM JAG LÄNGTAR ENORMT EFTER. JAG ÄR DIN....BARA DIN.
PUSS!!!!!!
  Bara lite allmänt just nu!!!!

Inför ett bröllop är det ju en mängd olika planeringar som måste göras. Och allt tar sin lilla tid. Eller i vissa fall en hel del tid. All tid lägger man självklart ner med stor kärlek. Och en hel del längtan.
Det som är klart för oss just nu är:

1. Plats för vigseln:
 Vid vattnet på Öckerö
2. Bröllopsfesten: Öckerö församlingshem
3. Tärnor/marskalker:  Vi kommer att ha 4st var
4 Vem blir toastmaster: Christoffer Hjerdin (Mannen som såg till att vi träffades)
5. Vem skall laga maten: restaurang "Den lille fete" (Vilka annars:D)
6. Vart bär bröllopsresan: Till Franska rivieran. Närmare bestämt Nice.
7. Bröllopskorten skall skickas: Klara och skickade.
8. Champagnen att skåla med: Fixad den med. (tack vara några andra)
9. Vigselförättare: Tinus kompis Robert. Som arbetar som advokat skall viga oss.
10. Ringen: Den blir ett lite senare projekt. Efter grekland.
11. Musiken: Min vän henrik skall hjälpa oss där. (TACK)
12. Blommor: har vissa kontakter och sen skall underbara Sofia (Tinus syster) hjälpa oss fixa lite buketter och så.


Som alla som gift sig så vet de att det är en hel del att göra....och ibland funderar jag på om vi kommer hinna. Vi kan ju vara lite av tids opptimister. Men saken är ju att oftast så när det väl lossnar så går det snabbt.

Förra veckan frågade Embla varför man gifter sig. Jag svarade att man gifter för att man älskar varandra (inte för att man alltid måste gifta sig för det)
Jaha...svarade hon. Ganska nöjd med svaret. Sen gick det en liten stund så frågade hon igen.
Älskar Tinus dig då???
Jag svarade lugnt att det får du fråga Tinus. Men då började hon rodna och vågade inte fråga. Hahaha....var det så farligt???? det slutade med att Emil fick fråga.
Och det gjorde Tinus sa han =D
Barn är underbara...dessa söta komentarer.

Emil är 6 år och kommer hem och visar det berömda fingret för mig
-Jag frågar om han vet vad det betyder.
-Ja säger han Fuck You.
-Ja men vad betyder det då?
-Det vet jag inte, svarar han och ser lite förvånad ut
-Då  tycker jag inte att du skall säga så mer. För det är faktiskt ett fult ord, säger jag (lite sträng på rösten)
- Men mamma du går ju faktiskt på FACK möten säger han då. Hahahahaha


Dessa underbara barn. Jag har varit väldigt dålig på det men har ofta tänkt att  skriva ner alla roliga kommentarer och spara de tills barnen blir gamla. Tänk när de tar hem första flickvännen/pojkvännen och jag kan sitta och berätta alla dessa roliga historier. Då blir jag säkert jätte populär.


Här är jag och mina två älsklingar. Emil 6 år (snart 7) och Embla 4 år. Två barn fulla med liv och bus. Men det är ju precis det barn skall ha. Även om jag ärligt ibland kan tycka att det hade varit lugnare om de alltid lyssnade. Men å andra sidan hade det inte varit något kämpande då. Och de hade inte heller utvecklats till dessa underbara människor som de en gång skall bli som vuxna. Måste våga trotsa gränserna för hur skall man annars lära sig vad som är rätt eller fel?
Jag vet att de absolut kan trotsa, bråka, slåss, skrika och grina. Men en sak är säker. de har lärt sig vad som är rätt eller fel. hur man bemöter andra människor (även om Embla absolut inte vill svara ibland på tilltal) De har full kol på att man inte får skada någon annan människa med avsikt. De vet att om man retar, slår någon så kan mans åra den personen djupt. Sen säger jag inet att de inte gör det....för de är fortfarande barn och har långt kvar att gå innan de är fullvuxna.
Sen kan jag ju inte lova att de aldrig kommer såra någon. För dte gör man. Alla sårar någon nån gång. Men jag skall försöka lära de att aldrig såra någon med flit.
Jag kommer göra så gott jag kan i min uppfostran till de. Och det vet jag att alla som är inblandade i deras liv kommer att göra med........


Godnatt alla....dags att krama kudden!!!!! 

2 maj 2009

När jag och Tinus♥ träffades för snart ett år sedan så hade vi våra två första dejter på Klippan "Röda sten" Detta var ju självklart stället som blev "vårt" speciella ställe. Jag älskar att åka dit och känna havsbrisen mot min hud och njuta av havsluften. Minns såväl att vi satt där och bara höll om varandra och njöt av solen och varandra.
Hela vintern har jag verkligen gått och längtat efter klippan igen. Vintern går väldigt långsamt kan jag ju tala om.
Men förra veckan packade jag en picknick korg och tog med honom dit ner igen. Första gången i år. Gud vad det var underbart. Vi åt gott och bara njöt på bryggan. Vädret var verkligen toppen. Och jag kän¨de mig så hemma igen.
Idag tog vi med barnen dit. Så de skulle få se detta underbara ställe. Solen sken men det var tyvärr inte alls lika varmt idag. Men de hade roligt i alla fall.
Innan det var vi i slottskogen. En heldag, Med picknick och underbart humör.
Jag njuter verkligen av att bara få vara. Ta dagen som den kommer och njuta av det man har.
Så här såg vår dag ut.

Embla och mamma......


Emil klappar en kompis på baken :)

Picknick i det grönaEn tur till Underbara Klippan

My love♥

Som sagt....en helt underbar dag denna sköna lånlediga helg. UNDERBART.

Ses snart igen.