Piteå here i come!!!

Om ca 2½ timma går planet. Åhhh tänker ni. vIlket underbart land skall hon besöka. Värme....det vill vi med ha. Sandstrand och varmt vatten. Men nu är det faktiskt så att planet inte går till varken karibien eller västindien. Utan till iskalla Piteå.
Vad fan gör man i Piteå undrar ni då????
Tro mig det undrar jag med. Har verkligen ingen aning om vad som finns där...mer än SNÖ. Massa kall snö.
Men detta ser jag som en oerhört spännande resa. Jag är verkligen jätte nyfiken på Piteå och Norrland. vad de har att erbjuda en stads tjej som mig. Jag kan inte åka skidor (Tinus har visserligen sakt att han skall lära mig), Jag avskyr att frysa. Så har därför nu fått inköpa riktiga vinterskor och skidhandskar.  Allt för att klara dessa -17 grader som det är där. M

Men jag är absolut inte negativ till detta. Jag är verkligen grymt nyfiken. Har ju aldrig sätt så mycket snö någon gång.....eller jo en gång. När vi i göteborg (tror det var 1995) hade världens snöfall. Och nu förtiden hinner det inte ligga kvar innan det töar bort. Sen får vi väll se vad som mer finns i Piteå. Jag vet att de har ett havsbad...men dit kommer jag nog inte bege mig.

Det vi skall göra är att hälsa på en kompis till Tinus. Så han får guida oss genom detta!!!!
Vad Piteo ger mig och Tinus kommer jag meddela när jag kommer hem igen. Så fortsättning på detta förljer. Då skall jag även fixat bild som ni kan få se.
Så nu är jag redo för ett varmmt, soli......nej just det ja. Nu är jag redo för snö, kyla och kanske en och annan värmande kopp choklad.
CIAO!!!

Aj aj aj

I måndags på jobbet gjorde jag världens klantigaste grej. Eller klantig var den väll inte men kändes väldigt dum.
Alla våra barn sover ute i sina vagnar. Underbart att få sova i naturen. Jag skall lyfta i en utav de mindre barnen i sin vagn. Den dagen var det ju is ute. Så jag halkar till och är på väg att ramla. Men för att inte tappa den lilla jag har i famnen så rycker jag till bakåt och sträcker till ryggen.
Det känndes lite grann men var inte så farligt. Där emot på kvälllen när jag kom hem var jag JÄTTE ÖM.
Men efetrsom jag redan varit hemma så mycket pga en sjuk dotter så valde jag att gå på tisdagen. Det kändes lite bättre och jag kännde att detta fixar jag.
Absolut....jag genomled tisdagen. Funkade ganska bra men kvällen blev ju inte rolig.
Sen vaknade jag i morse.....så fruktansvärt ont. Tänkte att det var ju ingen ide att bege sig till något jobb idag inte.
Så nu sitter jag här. Hemma. Ensam och uttråkad. Barnen fick Tinus köra till förskola/skola.
Tv: visar en himla massa dåliga program. Bl.a den där trista presskonferansen från Victoria och Daniels förlovning. VEM BRYR SIG???
Jag aknske inte skall tycka synd om mig själv men det är trist......
På fredag flyger jag och Tinus upp till Piteå där han skall kolla på ett jobba( som skall vara i göteborg) Måste jag avra frisk då. Tinus har lovat att han skall lära mig åka skidor=(
Lite rädd där kanske mne får ge det en chans.
Ha det kanon. KRAM

Baciller

Jag är omringad av baciller....hemska små magbaciller. De kallar sig för kräksjukan med. Vinterkräksjukan om man skall vara helt exakt. Och de är allt annat än roliga. Hela mitt jobb verkar ha fått en slänga v de här bacillerna.
Fröknar som barn. Ja t.o.m föräldrar somALDRIG åker på det (som en förälder sa till mig)
Inte nog med det. Man blir helt borta när man får den. Min ena arbetskamrat hade blivit så dålig att hon föll ihop i badrummet och svimmade av. TVÅ gånger. Min andra kollega Gick in på toaletten, tände lampan och låste dörren. Helt plötsligt får hon ett yrselannfall och kommer åt lampknappen så att lampan släcks. Blir förvirrad och kan inte låsa upp dörren.
En pappa berättar att han trodde att hans sista tid var kommen. Hans fru däremot sa att det bara var magsjuka och att varenda människa har detta. Men inte han inte, för han var faktiskt sämre än alla andra och på väg att dö =)

Denna hemska magsjuka verkar ju vara livsfarlig....Och nu går jag och hoppas och hoppas att jag och min familj skall klara sig från detta.....TROR NI VI GÖR DET?????

Håller tummarna och käkar pepparkorn. FY FÖR MAGSJUKA!!!!!!


http://blogg.aftonbladet.se/15056/perma/697722/

ARG SOM ETT BI......

Jag är så Jävla arg. Kokar innombords. Skulle jag våga svära mer så hade jag gjort det.
I torsdags fick jag och Världens bästa sambo reda på att vi fick en lägenhet som vi hade budat på. Vi var verkligen jätteglada åt detta båda två. Oj tänkte vi....nu börjar det nya livet......
Bröllopsplanerna går som smort och ny lägenhet. KANON.
Kontraktskrivningen skulle vara idag klockan halv fem. Så när jag gick till jobbet liksom svävade jag fram på mina rosa moln...kär och galen. Och väldigt lycklig....
När jag hade varit på jobbet kanske två timmar ringer Tinus. FAN.....då har någon gått och gett ett högre bud helt otippat på VÅR lägeneht. Så helt plötsligt försvann de rosa molnen, lyckan pös iväg. Jag blev arg, besviken och väldigt trött......VAD HÄNDE.
Nu har vi lagt ett motbud men inte fått något svar ännu. Tyvärr tror jag att vi förlorat vår lägeneht....Och detta gör mig jätte arg...
Skall jag behöva leta ännu mer nu eller vad händer då??????
Nu behöver jag en trygg och varm famn att luta mig åt...och han kommer inte hem än på ett tag. Så jag får vara arg själv hemma ettt
 tag till.

ALLA HJÄRTANS DAG!!!

Jag måste erkänna att jag ibland har ifrågasatt ALLA HJÄRTANS DAG!!! Varför behövs det en hel dag för att visa den/de man älskar uppskattning? Att en gång på året just den 14/2 så handlar hela världens befolkning handlar smycken, choklad och nallar för hur mycket som helst. Är det bara för att en enda gång om året visa att man verkligen älskar en människa. I min värld tycker jag sjäkv att det är mysigt att varje dag få visa sin älskade att han/hon är det underbaraste som finns. Kanske inte med presenter, utan det kan vara små söta ord, närhet och omtanke.

Min ALLA HJÄRTANS DAG kommer jag absolut fira med min fästman. Vi skall åka till ett ställe som heter Sparreviken. En plats som vi kanske kommer använda till vårt bröllop till sommaren. Nära havet. Där vi kan känna havsvinden blåsa och lukten av saltvatten och sandstrand.
Finns det något mer romantiskt att göra på ALLA HJÄRTANS DAG?
Troligen inte. Så vill jag gärna fira denna underbara dag. För mitt i allt detta så tycker jag verkligen att denna dag är underbar. Och visst har jag köpt något till min älskade med.........

Stormiga hav.....


Om mitt liv beskrivs som ett skepp....där jag och min kära blivande make är kapten. Barnen är våran besättning. Vattnet vi seglar på är vårat liv. Ibland är det stormigt. Med höga vågor, kusliga vågor. Ibland är det stilla. lugnt och blankt. Nästan rofyllt. När någon av oss ramlar i vattnet så blir det kaos på deck. Vi vet inte riktigt hur vi skall fånga upp den andre innan den faller för långt ner. Sjunker sakta men stadigt ner mot botten. Livbojen är våran tro. Tro på att detta skall funka och att inget är farligt.
Har man tur så fångar man den andre snabbt. Då hinner man bara falla en liten bit men inte slå sig mot vattenytan. Ibland faller man i och det tar ett tag innan man fattar att Oj....jag måste åka tillbaka och fånga upp den andra.
Det tar lite tid att hitta varndra. För det stormiga havet är stort. Väldigt stort och vågorna gör det inte enklare.
När man väl hittat den ifallande passageraren gäller det att snabbt fånga upp honom/henne. Innan det är för sent.
Ta honom/henne i sin famn....hålla om, beröra, ta hand om, förklara att man finns där, älska, njuta.
Jag själv är livrädd för att falla i vattnet....men vet att jag ofta blir upplockad innan det gör allt för ont. Ibland gör det ont och jag blir rädd och ledsen.....men han plockar upp mig snabbt. Håller om mig och vår det onda att försvinna.....
Vi har stängt dörren till mitt förflutna. Inte låst den men stängt den.....tillsammans skall vi nu segla på dessa vatten. Och vi kommer mer och mer ifrån de stormiga haven och hittar de lugna vattnen vid solnedgångarna. Där jag känner mig trygg.........http://www.villathailand.se/html07/indexE.htmLite onödigt vetande

För ett tag sedan köpte jag en bok. En ganska kul bok som heter " BLA BLA BLA! 600 HELT OTROLIGT ONÖDIGA FAKTA.
NÅGOT ATT PRATA OM NÄR DU INTE HAR NÅGOT ATT PRATA OM"

Vissa saker i denna bok får mig nästan att vrida mig av skratt medans andra saker verkligen är helt korkat fjantiga. Jag tänkte ta upp några här:

1. ANDORRA HAR 0% ARBETSLÖSHET!!
(Vilket Sverige borde sträva efter de med)

2.MÄNNISKOR SOM BOR I STÄDER HAR TJOCKARE NÄSHÅR ÄN DE SOM BOR PÅ LANDET.  (Verkligen bra att veta)

3. STÅLMANNEN HADE EN APA SOM HUSDJUR. DEN HETTE BEPPO. (Betyder det att stålmannen funnits?)

4. DET FINNS 412 DÖRRAR I VITA HUSET(Tur att det inte bor småbarn där, snacka om många klämmskydd)

5. 1933 fick musse pigg 800 000 brev.( Undrar om han läste alla)

6. HAMSTRAR KAN HA SEX 75 GÅNGER PER DAG.(kan väll jag med om jag vill)

7. EN NOSHÖRNING PRODUCERAR UPP EMOT 27 KG NOSHÖRNINGSBAJS VARJE DAG.(vem F-N går och väger bajs?)

8.I VERMONT. USA, GÅR DET 10 KOR PÅ VARJE MÄNNISKA.( aj aj aj aj)

9.51% AV ALLA SVÄNGAR ÄR HÖGERSVÄNGAR.( Då måste ju 49% vara vänstersvängar)

10.VISSA GETTER KISSAR PÅ SINA EGNA HUVUDEN FÖR ATT VARA MER ATTRAKTIVA FÖR HONORNA.( ha ha vilken syn jag fick framför mig nu)
11. FORSKARE HAR UTFÖRT HJÄRNKIRURGI PÅ KACKERLACKOR( Var detta i andorra då?)

12. KOMIKER ÄR DEN YRKESSGRUPP SOM HAR MINST SKILSMÄSSOR.(Jag skall bli en komiker denna gången)

13. EN GIRAFFSNOPP ÄR 120 CM LÅNG( HJÄÄÄÄÄÄÄLP)

SEN KOMMER HÄR NÅGRA GÅTOR SOM NI KAN FUNDERA PÅ. VILL NI LÄSA FLER SÅ KÖP BOKEN.

VAKNAR DU ELLER ÖPPNAR DU DINA ÖGON FÖRST??
VARFÖR BÄR PÅSKHAREN PÅ ÄGG. HARAR LÄGGER VÄLL INTE ÄGG???
GÅR TRAPPOR UPP ELLER NER??

Nu har ni lite att läsa  så här på den underbara fredagen.

Morgon alldeles för tidigt.


Klockan tjuter 05.15. ALLDELES FÖR TIDIGT. Men vad finns att göra??? Bita i det sura äpplet. Lämna den underbara varma sängen. Fy upp  på det kalla golvet. Inte alls lockande när man hör djupa andetag i rummet. Inte från mig utan från en djupt sovande person.
På med kläderna...in och pussa hej då i pannan. Får inte mycket till reaktion mer än lite mummel.
Ut i kylan. Fy va kallt det var. Drar upp dragkedjan långt upp, vantar och mössa på. I med MP3 spelaren. Börjar traska till spårvagnen. Brukar promenera men inte idag. Alldeles för trött.
Hamnar på jobbet lagom till morgon kaffet. SÅ GOTT. Värmer hela kroppen. Börjar piggna till. En kopp till.
Får frukost. Barnen kladdar men vi får i oss maten. Och ännu en kopp kaffe......UNDRAR HUR MÅNGA KOPPAR DET BLIR INNAN DENNA DAGEN ÄR SLUT.
RAST....JIPPIE......
Hamnar framför datorn och skriver ihop detta snabbt.......
Ibland är det alldleles för tidigt för att gå upp....idag är en sådan dag.